خواص چهار تخمه برای درمان گلو درد و سرفه + فواید درمانی چهار تخمه
خواص چهار تخمه
چهارتخمه از گیاهان دارویی مانند بارهنگ، خرفه، قدومه، سپستان، دانه اسفرزه و صمغهای گیاهی مانند صمغ عربی تشکیل شده است.
چهار تخمه یکی از مهمترین اجزای مشهور گنجینه دارویی مادربزرگان بوده است
و پیش از پیدایش داروهای شیمیایی این دارو در تمام خانه ها موجود بود
و به علت آسانی استفاده به عنوان آرام کننده سرفه و بازکننده نفس مورد استفاده قرار می گرفت.
دانه های قدومه پس از خیس کردن لعاب فراوان دارد و برای نرم کردن سینه،
رفع گلودرد و صاف کردن صدا مفید است. دم کرده این گیاه برای سرماخوردگی
و رفع خشونت حلق و حنجره و گرفتگی صدا سودمند است.
ضمن آنکه صدا را صاف می کند و سرفه های خونی و خشک را تسکین می دهد. از نظر طبیعت گرم و تر است.
بارهنگ سرد و خشک است. ضمن آنکه خوردن عصاره بارهنگ برای سل،
خونروی ریه وتنگی نفس مؤثر و مفید است. ریشه ، برگ و تخم بارهنگ قابض بوده و اثر نرم کننده دارد.
از میوه سیستان به عنوان قابض ، ضد انگل معده و نرم کننده سینه استفاده می شود.
از به دانه نیز در رفع التهاب مخاط داخلی و درمان سرفه استفاده می شود. همچنین اثر نرم کننده دارد.
چهار تخمه یکی از مهمترین اجزای مشهور گنجینه دارویی مادر بزرگان بوده است
به عنوان آرام کننده سرفه و بازکننده نفس مورد استفاده قرار می گرفت.
دانه های چهار تخمه پس از خیس کردن لعاب فراوان دارد و برای نرم کردن سینه
،رفع گلو درد و صاف کردن صدا مفید است. دم کرده این گیاه برای سرماخوردگی و رفع خشونت حلق
و حنجره و گرفتگی صدا سودمند است.
ضمن آنکه صدا را صاف می کند و سرفه های خونی و خشک را تسکین می دهد. از نظر طبیعت گرم و تر است.
گردآوری: کاشمر سلام