رپورتاژ

اهمیت انجام خلاصه نویسی در چیست ؟

اهمیت انجام خلاصه نویسی در چیست ؟

خلاصه‌نویسی و دلایل توجه به آن

بدون شک یکی از مهمترین جنبه های مطالعه آکادمیک، خواندن است تا بتوانید از ایده های دیگران استفاده کنید و هنگام ضرورت از آموخته های خود استفاده کنید. این مسئله بسیار مهمی است زیرا باید نشان دهید که مطالبی را که خوانده اید درک کرده اید و می توانید از ایده ها و یافته های آنها در مطالعات خود استفاده کنید. در واقع، این یک مهارت ضروری برای هر دانش آموز و پژوهشگر است. در این زمینه بسیاری از صاحب‌نظران اشاره کرده اند مهم‌ترین مهارتی که یک دانش‌آموز می‌تواند به آن بپردازد «فعالیت پیچیده نوشتن از متون دیگر» است که «بخش عمده‌ای از تجربیات تحصیلی اوست». هنگام انجام خلاصه کتاب این نکته بسیار مهم است که مطمئن شوید از کلمات خود استفاده می کنید و متن اصلی را به زبان خود تغییر داده‌ اید، مگر اینکه مطلب بسیار مهمی باشد که مجبور باشید نقل قول کنید. شما باید روشن کنید که چه زمانی کلمات یا ایده هایی که استفاده می کنید متعلق به شما هستند و چه زمانی از نویسنده دیگری گرفته شده اند.

خلاصه نویسی
خلاصه نویسی

خلاصه نویسی

خلاصه نسخه کوتاه شده یک متن است. این مقوله شامل نکات اصلی در متن است که به زبان خود شما نوشته می‌شود. خلاصه‌ نویسی ترکیبی از کاهش یک متن طولانی به یک متن کوتاه و انتخاب اطلاعات مرتبط است. یک خلاصه خوب نشان می دهد که شما متن را درک کرده اید. خلاصه کردن اطلاعات متنی مستلزم درک و تحلیل ویژگی های زبانی، مفهومی و معنایی اطلاعات داده شده بوده و لازمه آن نقد یا تجزیه و تحلیل منبع نیست. شما باید به سادگی یک حساب دقیق از مهم ترین اطلاعات و ایده ها (بدون کپی کردن هیچ متنی از اصل) ارائه دهید.

اهمیت خلاصه نویسی

انجام خلاصه نویسی یکی از اصول بسیار مهم هنگام مطالعه و تحقیق بوده و منجر به عمیق‌تر شدن یادگیری می‌ شود. با خلاصه نویسی حجم مطالبی که لازم است خوانده شوند، کمتر می شود و فرد می تواند چندین بار خلاصه های خود را مرور کند.

در صورتی که خلاصه ها به درستی نوشته شوند فرد در مدت زمان کمتری نسبت به خود متن اطلاعات به روز و دقیق بیشتری دریافت می کند و می تواند تمامی مطالب مهم نهفته درون متن را در کمترین زمان فرا گیرد. از سوی دیگر در خلاصه نویسی می توان مطالب مفید چندین منبع مختلف را کنار هم گردآوری کرد و به صورت منسجم و یکجا مطالب را آموخت و از خواندن مطالب پراکنده گوناگون جلوگیری نمود.

خلاصه نویسی
خلاصه نویسی

مراحل خلاصه نویسی

مرحله اول: متن را با دقت بخوانید و درک کنید.

شما باید مقاله را بیش از یک بار بخوانید تا مطمئن شوید که آن را کاملاً درک کرده اید. اغلب خواندن در سه مرحله مؤثر است:

مقاله را به سرعت بررسی کنید تا متوجه موضوع و شکل کلی آن شوید.

مقاله را با دقت بخوانید، نکات مهم را برجسته کنید و در حین مطالعه یادداشت برداری کنید.

مقاله را دوباره مرور کنید تا تأیید کنید که نکات کلیدی را درک کرده‌اید و هر قسمت مهم یا دشوار را دوباره بخوانید.

ترفندهایی وجود دارد که می توانید برای شناسایی نکات کلیدی هنگام مطالعه استفاده کنید:

با خواندن چکیده شروع کنید. این قبلاً حاوی خلاصه‌ای از کار نویسنده است و به شما می‌گوید چه انتظاری از مقاله داشته باشید.

به سرفصل ها و زیرعنوان ها دقت کنید. اینها باید به شما درک خوبی از آنچه که هر قسمت درباره آن است بدهد.

مقدمه و نتیجه را با هم بخوانید و آنها را با هم مقایسه کنید: نویسنده چه تصمیمی داشت و چه نتیجه ای حاصل شد؟

به هدف متن فکر کنید.

بپرسید هدف نویسنده از نوشتن متن چیست؟

هدف شما از نوشتن خلاصه چیست؟

خلاصه نویسی
خلاصه نویسی

مرحله ۲: متن را به بخش ها تقسیم کنید

برای اینکه متن را قابل مدیریت تر کنید و نکات فرعی آن را درک کنید، آن را به بخش های کوچکتر تقسیم کنید.

اگر متن یک مقاله علمی است که از یک ساختار تجربی استاندارد پیروی می‌کند، احتمالاً قبلاً در بخش‌های مشخص شده، معمولاً شامل مقدمه، روش‌ها، نتایج و بحث سازماندهی شده است.

سایر انواع مقالات ممکن است به طور صریح به بخش تقسیم نشوند. اما بیشتر مقالات و مقالات حول یک سری نکات فرعی یا مضامین ساختار یافته اند.

اطلاعات مورد نیاز را انتخاب کنید. این بستگی به هدف شما دارد.

ایده های اصلی را پیدا کنید – آنچه مهم است.

آنها ممکن است در جملات موضوعی یافت شوند.

مرحله ۳: نکات کلیدی را در هر بخش مشخص کنید

اکنون زمان آن است که هر بخش را مرور کنید و مهمترین نکات آن را انتخاب کنید. خواننده شما برای درک استدلال یا نتیجه گیری کلی مقاله چه چیزی باید بداند؟

به خاطر داشته باشید که خلاصه شامل بازنویسی تک تک پاراگراف های مقاله نمی شود. هدف شما این است که نکات ضروری را استخراج کنید و هر چیزی را که می تواند اطلاعات پس زمینه یا جزئیات تکمیلی در نظر گرفته شود کنار بگذارید.

در یک مقاله علمی، سوالات آسانی وجود دارد که می توانید برای شناسایی نکات کلیدی در هر قسمت بپرسید.

اگر مقاله شکل دیگری به خود بگیرد، ممکن است لازم باشد با دقت بیشتری در مورد اینکه چه نکاتی برای خواننده برای درک استدلال آن مهم است فکر کنید.

در آن صورت، به بیانیه پایان نامه – ادعای اصلی که نویسنده از ما می خواهد که معمولاً در مقدمه آمده است – و جملات موضوعی که ایده اصلی هر پاراگراف را نشان می دهد، توجه ویژه ای داشته باشید.

بین اطلاعات اصلی و فرعی تمایز قائل شوید.

اکثر جزئیات و مثال ها، اطلاعات بی اهمیت، حکایت ها، مثال ها، تصاویر، داده ها و غیره را حذف کنید.

کلمات / مترادف های جایگزین برای این کلمات / عبارات پیدا کنید – واژگان تخصصی و کلمات رایج را تغییر ندهید.

مرحله ۴: خلاصه را بنویسید

اکنون که نکات کلیدی را که هدف مقاله بیان آنهاست، می دانید، باید آنها را با کلمات خود بیان کنید.

برای جلوگیری از سرقت ادبی و نشان دادن اینکه مقاله را درک کرده اید، ضروری است که ایده های نویسنده را به درستی بازنویسی کنید. بخش هایی از مقاله را کپی و پیست نکنید، حتی یک یا دو جمله.

بهترین راه برای انجام این کار این است که مقاله را کنار بگذارید و درک خود را از نکات کلیدی نویسنده بنویسید و ساختار متن را تغییر دهید.

روابط معنی بین کلمات/ایده ها را مشخص کنید – به عنوان مثال. علت/ معلول، تعمیم، تقابل. برای اطلاعات بیشتر به پاراگراف ها نگاه کنید: سیگنالینگ. این روابط را به گونه ای دیگر بیان کنید.

گرامر متن را تغییر دهید: کلمات و جملات را مجدداً ترتیب دهید، اسم ها را به فعل، صفت ها را به قید و غیره تغییر دهید، جملات طولانی را شکسته، جملات کوتاه را ترکیب کنید.

متن را ساده کنید. جملات پیچیده را به جملات ساده، جملات ساده را به عبارات، عبارات را به تک کلمات کاهش دهید.

ایده های اصلی را در جملات کامل بازنویسی کنید. یادداشت های خود را در یک قطعه نوشته پیوسته ترکیب کنید. از حروف ربط و قیدهایی مانند «بنابراین»، «اما»، «اگرچه»، «از آنجایی» برای نشان دادن ارتباط بین ایده‌ها استفاده کنید.

مرحله ۵: خلاصه را با مقاله بررسی کنید

در نهایت، یک بار دیگر مقاله را بخوانید تا مطمئن شوید:

شما به طور دقیق کار نویسنده را نشان داده اید

هیچ اطلاعات ضروری را از دست نداده اید

این عبارت خیلی شبیه هیچ جمله ای در اصل نیست.

اگر مقالات زیادی را به عنوان بخشی از کار خود خلاصه می کنید، ممکن است ایده خوبی باشد که از بررسی سرقت ادبی برای بررسی مجدد اینکه متن شما کاملاً اصلی و به درستی استناد شده است استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که از یکی ایمن و قابل اعتماد استفاده کنید.

چه زمانی باید خلاصه بنویسیم

موقعیت‌های زیادی وجود دارد که ممکن است مجبور شوید مقاله یا منبع دیگری را خلاصه کنید:

به عنوان یک تکلیف مستقل برای نشان دادن اینکه مطالب را درک کرده اید

یادداشت برداری که به شما کمک می کند آنچه خوانده اید را به خاطر بسپارید

هنگامی که در حال نوشتن یک متن دانشگاهی مانند یک مقاله، مقاله تحقیقاتی یا پایان نامه هستید، به روش های مختلف با کار سایر محققان درگیر خواهید شد. ممکن است از یک نقل قول کوتاه برای حمایت از نظر خود استفاده کنید یا چند جمله یا پاراگراف را بازنویسی کنید.

اما اغلب مناسب است که یک مقاله یا فصل کامل را خلاصه کنید، اگر مخصوصاً به تحقیق شما مربوط است، یا قبل از تجزیه و تحلیل یا نقد منبع، یک مرور کلی از یک منبع ارائه دهید. در هر صورت، هدف از خلاصه کردن این است که به خواننده‌ی شما درک روشنی از منبع اصلی بدهد.

چرا انجام خلاصه نویسی خود را به موسسه متلب پروژه بسپاریم ؟

با توجه به این که انجام پروژه‌ خلاصه نویسی در زمینه‌ها و رشته های مختلف دانشگاهی و کاربری صورت می‌گیرد، هزینه هر پروژه با توجه به نوع پروژه، نیازمندی‌های آن، زمانی که صرف انجام آن می‌شود و فاکتورهایی از این دست تعیین می‌شود. آن‌چه متلب پروژه را از میان رقبای خود متمایز ساخته هزینه‌های جاری منصفانه‌ ای است که بابت خدمات خود دریافت می‌کند. شما می‌توانید برای تعیین قیمت پروژه خود، در سایت متلب پروژه ثبت سفارش کنید تا کارشناسان با بررسی پروژه شما قیمت دقیق آن را اعلام کنند. تیم حرفه‌ای متلب پروژه به‌جای این که تمرکز خود را بر روی قیمت‌گذاری پروژه‌ها بگذارد، به حمایت و پشتیبانی از پروژه‌های انجام شده پرداخته و بر روی انجام پروژه‌ های خلاصه نویسی با کیفیت بالا تمرکز می‌کند‌. شما می‌توانید جهت سفارش خلاصه نویسی خود از طریق لینک زیر وارد سایت متلب پروژه شده و ضمن دریافت یک پروژه انجام شده حرفه‌ای، خدمات قوی و پشتیبانی کامل نیز دریافت کنید.

https://matlabprozhe.com/

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا