خوراکی های شب یلدا که میشه با هندوانه در شب یلدا خورد
خوراکی های شب یلدا که میشه با هندوانه در شب یلدا خورد که شب یلدا، نمادی از برکت، تندرستی، فراوانی و شادمانی است.
و خانواده ها، در منزل بزرگ تر خانواده یا خویشان جمع می شوند و بساط آجیل و شیرینی، هندوانه، انار و خرمالو فراهم می کنند.
هندوانه را از این جهت بر سر سفره می گذارند که به دلیل کرویبودن، نمادی از خورشید است.
شب یلدا از دید مردم قدیم، مظهر غلبه تاریکی و تباهی بر روشنایی بود،
چراکه فردای شب یلدا، خورشید بهعنوان نماد روشنایی دوباره متولد میشد.
در این شب میوههایی همچون انار و هندوانه جزو پای ثابت سفرههای هستند
و خوب دانستیم تا چند نوع خوراکی هندوانهای از سالاد گرفته
تا ترشی و خوراکهای گرم را آموزش دهیم که مناسب این شب بلند باشد.
سالاد هندوانه و گردو
• تعداد: ۶ نفر
• زمان تهیه: ۲۰ دقیقه
• زمان پخت: ۷ دقیقه
• زمان خنک شدن: ۱۵ دقیقه
مواد لازم
• ¾ پیمانه گردوی خرد شده
• ۵ پیمانه هندوانه خرد شده بدون تخمه
• ژله فلفل
• یک پیمانه پنیر گورگونزالا
• ۱۷۰ گرم اسفناج
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. گردوها را داخل سینی فر بریزید و به مدت ۷ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
۲. برگهای اسفناج را داخل کاسه بزرگی بریزید و مخلوط هندوانه را روی آن بریزید و مخلوط کنید.
در آخر نیز پنیر و گردوهای خنک شده را اضافه کنید.
سالاد هندوانه و گوجه فرنگی
• تعداد: ۴ تا ۶ نفر
مواد لازم
• ۵ پیمانه مکعبهای هندوانه
• ۶۸۰ گرم گوجه فرنگی رسیده
• ۳ قاشق چایخوری شکر
• نصف قاشق چایخوری نمک
• یک عدد پیاز قرمز خلالی شده
• نصف پیمانه سرکه قرمز
• ¼ پیمانه روغن زیتون
• برگهای کاهو
• فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. گوجه فرنگیها و هندوانهها را به صورت مکعبی خرد کنید.
آنها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. شکر و نمک اضافه کنید و هم بزنید و به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.
۲. پیاز، سرکه و روغن را اضافه کنید و به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید.
این سالاد را با برگهای کاهو سرو کنید و اگر تمایل داشتید، فلفل سیاه بزنید.
سالاد استیک هندوانه
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: ۳۵ دقیقه
مواد لازم
• یک عدد پیاز قرمز متوسط، خلالی
• یک پیمانه سرکه
• یک عدد سیر رنده شده
• یک قاشق غذاخوری شکر
• ۱.۵ قاشق چایخوری نمک
• ۱۲ پیمانه سبزیجات تازه مخصوص سالاد همچون بولاغاوتی، اسفناج و …
• یک پیمانه پنیر فتا
• سس اسموکی
• ۸ قاچ هندوانه بدون پوست (با ضخامت ۳ سانتیمتر)
• ¾ پیمانه تخمه آفتابگردان
طرز تهیه
۱. پیاز، سیر، سرکه، شکر و نمک را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کنید.
¼ لیوان آب به آنها اضافه کنید و به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
پیازها را از سس خارج کنید و سس را از صافی عبور دهید.
۲. سبزیجات سالادی، پنیر فتا، یک پیمانه پیاز قرمز و سس (به اندازه دلخواه) را در یک کاسه بزرگ با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.
۳. هندوانهها را گرد با ضخامت ۳ سانتیمتر برش دهید.
روی آنها یک و نیم پیمانه از مخلوط سبزیجات قرار دهید و در آخر، تخمه آفتابگردان بریزید.
گردآوری: کاشمر سلام