رپورتاژ

انواع آجرنما مناسب ساختمان سازی

اگر به دنبال انتخاب بهترین آجر برای ساختمان سازی هستید، در این مقاله از کارخانه شهرزاد تعدادی از بهترین آجرها را به شما معرفی کرده ایم.

در دنیای امروز معماری بیشتر از قبل مورد توجه مردم قرار گرفته است و از روش‌های مختلفی برای ایده‌های خلاقانه معماری استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین فضاهایی که روش‌ها و تکنیک‌های مختلف معماری در آن نقش مهمی ایفا می‌کنند، فضا و نمای خارجی ساختمان‌ها است که می‌توان گفت علم معماری به بیشترین پیشرفت در این زمینه رسیده است. تا به امروز ابزار و وسایل مختلفی برای فعالیت معماری در این حیطه یافت شده است که هر یک از آن‌ها مزایای مختلفی دارند. اما اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر درباره نمای ساختمان‌ها صحبت کنیم، باید گفت که رقابت اصلی میان نمای سنگی و آجری است و انتخاب میان یکی از این دو نما، سخت‌ترین انتخاب برای کارفرمایان محسوب می‌شود. همچنین گسترش انواع آجر نما‌ تا به حال توانسته توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند و جزو پرطرفدارترین روش‌های طراحی فضای خارجی ساختمان‌ها به شمار بیاید.

  1. نمای آجری؛ انتخابی مطمئن در برابر نمای سنگی
  2. انواع آجر نما
  3. روش نصب آجر نما
  4. کارخانه شهرزاد ایران زمین بهترین تولیدکننده آجر نسوز
انواع آجرنما - آجر شهرزاد
انواع آجرنما – آجر شهرزاد

نمای آجری؛ انتخابی مطمئن در برابر نمای سنگی

همانطور که گفته شد؛ نماهای آجری و سنگی امروزه از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر روش‌های فضاسازی برخوردار هستند و هر یک از این دو روش دارای مزایای خاصی می‌باشند. می‌توان گفت که از نظر کیفیت و دوام نمای آجری و سنگی با یکدیگر تفاوتی ندارند اما اگر بخواهیم درباره نوع متریال آن‌ها تحقیق کنیم، تفاوت‌های جزئی را مشاهده خواهیم کرد. البته که در نهایت سلیقه مهم‌ترین عامل تعیین کننده در انتخاب میان دو نمای سنگی و آجری است.

به طور کلی نماهای آجری از سادگی بیشتری برخوردار هستند و در عین حال یک نمای سنگی، تصویری لوکس از یک سازه را در اختیار شما قرار می‌دهد. دقت داشته باشید که در کل سنگ‌ها از مقاومت بالایی در برابر ضربات و آسیب‌های آب و هوایی برخوردار هستند و این مسئله قدرت سنگ‌ها را تا حدی نسبت به سایر متریال‌ها افزایش می‌دهد. در حقیقت استحکام بالای سنگ‌ها باعث می‌شود تا نماهای سنگی نسبت به دیگر نماها از استحکام و طول عمر بیشتری برخوردار باشند و این نکته مهمی برای بسیاری از افراد و کارفرماها شناخته می‌شود.

همچنین توجه داشته باشید که آجرها نیز برای قرار گرفتن در نمای یک سازه، دچار تغییراتی می‌شوند و انواع آجر نما برای طراحی نمای یک ساختمان بکار گرفته می‌شود که از دوام مناسبی برخوردار هستند. با این وجود از نظر استحکام نمی‌توان تعیین کرد که کدام یک از سنگ و آجر قدرت بیشتری خواهد داشت.

یکی دیگر از مسائلی که می‌تواند در انتخاب گزینه بهتر میان سنگ و آجر تاثیر داشته باشد، نحوه تمیز کردن این دو متریال است. بسیاری از افراد خبره و حرفه‌ای در این زمینه بر اساس تجارب خود معتقدند که سنگ‌ها بیشتر از  آجرها کثیف می‌شوند اما با این وجود روند تمیز کردن ساده‌تری دارند. اما برخلاف سنگ، آجرها سخت‌تر کثیف می‌شوند و به همین ترتیب، روش تمیز کردن آن‌ها پیچیده‌تر است.

در نهایت اگر بخواهیم میان یکی از دو مورد سنگ و آجر برای نمای خارجی ساختمان‌ها استفاده کنیم، می‌توانیم بگوییم که آجر اطمینان بیشتری نسبت به سنگ برای ما فراهم خواهد کرد و انتخاب یک آجرنمای باکیفیت و کاربردی، بهترین گزینه محسوب می‌شود.

انواع آجر نما

چنانچه نمای آجری ساختمان‌ها انتخاب شما است، اطلاع از انواع آجر نما مهم‌ترین فعالیتی است که پیش از هر اقدامی باید به سراغ آن بروید. به طور کلی انواع مختلفی از آجر نماها در بازار دیده می‌شوند که هر یک در موقعیت مناسب برای ساخت نمای سازه‌های گوناگون بکار گرفته می‌شوند. در اصل هر یک از این آجرنماها با داشتن ویژگی‌های مختلف، برای ساختمان‌های خاصی مناسب هستند و در زمان انتخاب آجرنما باید به این نکته توجه ویژه‌ای داشته باشید تا انتخاب مطمئن و درستی را انجام دهید. در میان انواع آجر نما، نمونه‌هایی نظیر آجر کف فرش، آجر آنتیک، آجر رستیک و آجر شاموتی و … از بهترین گزینه‌های شناخته شده محسوب می‌شوند که بهتر است درباره آن‌ها بیشتر بدانید.

آجر نسوز - کارخانه آجر شهرزاد
آجر نسوز – کارخانه آجر شهرزاد

آجر نسوز

یکی از رایج‌ترین انواع آجر نما که در دنیای معماری و ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد، آجرهای نسوز هستند که محبوبیت زیادی دارند. در حقیقت آجرهای نسوز نام دیگری برای انواعی از سرامیک محسوب می‌شود که این سرامیک‌ها از خاک‌های نسوز ساخته می‌شوند. به دلیل شباهت نام این نوع آجرها به سرامیک می‌توان گفت که آجرهای نسوز نسبت به سایر انواع آجر نما از زیبایی منحصر به فردی برخوردار هستند و استفاده از آن‌ها در ساخت نمای یک ساختمان، می‌تواند جلوه بی‌نظیری به این سازه ببخشد. آجرهای نسوز از دوام و استحکام بسیار زیادی برخوردار هستند و می‌توان گفت که با گذشت سال‌های زیاد، رنگ و نقش آن‌ها ثابت خواهد ماند و هیچگونه تغییری نخواهد داشت. همچنین آجرهای نسوز نسبت به سایر مدل‌ها و انواع آجر نما ها از مزایای زیادی برخوردار است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، بخشیدن نمای زیبا به ساختمان و در عین حال تنوع گسترده در طرح و نقش است. این نوع آجرها از فرایند ساخت پیچیده‌ای برخوردار هستند که شکل هندسی نهایی آن‌ها را مناسب و مطلوب می‌سازد. علاوه بر این آجرهای نسوز عایق مناسبی برای گرما و سرما هستند و با قابلیت جذب آب مناسب و کافی در زمستان‌ها نیز دچار یخ زدگی نخواهند شد. این نوع آجرها در برابر آتش سوزی مقاوم هستند و در انواع شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در زیر تعدادی از این نوع آجرها را به شما معرفی می کنیم.

آجر کف فرش

یکی دیگر از مدل‌های فوق‌العاده پرطرفدار به ویژه در معماری بناهای سنتی، آجر کف فرش از گروه آجر نسوز است که از مهم‌ترین انواع آجر نما شناخته می‌شود‌. آجرهای کف فرش از خاک رس ساخته شده و از مقاومت و استحکام بسیار زیادی برخوردار می‌باشند. در حقیقت آجرهای کف فرش یکی از انتخاب‌های اصلی معماران و طراحان برای خانه‌های ویلایی و خصوصی است که جلوه بسیار زیبایی به آن‌ها می‌بخشد. همچنین این نوع آجر نما در رنگ‌های گرم و طبیعی دیده می‌شود که باعث جلب توجه هر چه بیشتر کارفرمایان به این نوع آجرنما شده و محبوبیت آن را افزایش داده است. بهتر است بدانید که آجرهای کف فرش به عنوان یکی از انواع آجر نما، دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن‌ها در محیط‌های گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند و کاربرد متنوعی دارند. این آجر عموما از قیمت مناسب‌تری نسبت به سایر انواع آجر نما برخوردار است و این مسئله توجه خریداران را تا حد زیادی جلب می‌کند.

 آجر آنتیک

یکی دیگر از مدل‌های رایج در میان انواع آجر نما، آجر آنتیک است که به نام آجر دکوراتیو نیز شهرت دارد. این نوع آجر معمولا در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از متریال‌ها و ابزارهای فوق‌العاده پرطرفدار در دنیای معماری امروز شناخته می‌شود. دقت داشته باشید که یکی از دلایل خاص بودن این نوع آجر، ساخته نشدن آن از خاک است. در حقیقت آجر آنتیک نوعی آجر مصنوعی شناخته می‌شود که از مواد نانوپلیمری بدست می‌آید. شاید تصور کنید که به دلیل تفاوت متریال اصلی سازنده این نوع آجر، کاربرد آن کاهش خواهد یافت؛ اما بهتر است بدانید که این نوع آجرها از قابلیت ضد حریق برخوردار هستند و به دلیل ساختار پلیمری خود، از جذب رطوبت و ایجاد قارچ جلوگیری می‌کنند. این نوع آجرها عموما در شرایط آب و هوایی متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرند و دچار مشکل نخواهند شد. آجرهای آنتیک از تنوع گسترده‌ای برخوردار هستند و امکان انتخاب راحت‌تر را برای کاربران فراهم می‌آورند.

 آجر رستیک

اگر بخواهیم درباره یکی از پرتکرارترین انواع آجر نما صحبت کنیم، باید به سراغ آجر رستیک برویم. این نوع آجر نما به وسیله متریال‌های خاصی تولید شده و می‌توان با کمک آن‌ها طراحی بی‌نظیری را برای سازه در نظر گرفت‌. این نوع آجرها در فضاهای مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند که شامل دیوارهای داخلی، دیوار خارجی ساختمان و نمای ساختمان‌ها، دیوار پذیرایی و دیوار پشت تلویزیون می‌‌باشد که می‌توان گفت بیشترین میزان استفاده از این نوع آجرها، به نماهای خارجی و بیرونی ساختمان‌ها اختصاص دارد. در حقیقت این نوع آجرها هیچ گونه محدودیتی در استفاده برای شما ایجاد نخواهند کرد و این نکته بسیار مهمی در رابطه با این آجر نماها به شمار می‌آید. یکی از مهم‌ترین مزایایی که درباره این آجرها وجود دارد، در رابطه با استحکام و قدرت آن‌ها است که می‌توان گفت در نمونه‌های مشابه قابل مشاهده نخواهد بود. در حقیقت شما می‌توانید با پرداخت هزینه مناسب و خرید آجرهای رستیک، محصول باکیفیت و بادوامی را خریداری کرده باشید.

آجر شاموتی

در کنار همه انواع آجر نماهای ذکر شده، آجر شاموتی یکی از پرطرفدارترین آن‌ها محسوب می‌شود‌. در اصل آجرهای شاموتی نسبت به سایر مدل‌ها از فروش فوق‌العاده گسترده‌تری برخوردار هستند و بخش زیادی از خریداران را به خود اختصاص داده‌اند. این نوع آجرها مقاومت و استحکام زیادی دارند و همین مسئله باعث شده است تا این آجرنمای خاص در ساخت نماهای خارجی ساختمان‌ها و سازه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد‌.

دقت داشته باشید که آجرهای شامورتی از تنوع زیادی در طرح و رنگ نیز برخوردار هستند و این انتخاب را برای خریداران ساده‌تر می‌کند. بسیاری از افراد متخصص و حرفه‌ای در این حوزه معتقدند که آجرهای شاموتی می‌توانند بهترین گزینه برای طراحی نمای خارجی ساختمان‌ها به شمار بروند؛ زیرا در عین داشتن استحکام و طول عمر بالا، در برابر سایش و همچنین نوسانات دمایی مقاومت مطلوبی دارند. این مسئله باعث می‌شود تا بتوان از این آجرنماها در شرایط گوناگون آب و هوایی به سادگی استفاده کرد. همچنین آجرهای شاموتی نسبت به رطوبت و حرارت نیز مقاومت خوبی دارند و به همین علت از آن‌ها در ساخت نمای شومینه‌ها نیز استفاده می‌شود.

قیمت آجر نما - آجر شهرزاد ایران زمین
قیمت آجر نما – آجر شهرزاد ایران زمین

روش نصب آجر نما

نصب آجرنما دارای مراحل نسبتا طولانی است که به دقت و مهارت زیادی نیاز دارد. در اولین قدم باید به سراغ محاسبه تعداد آجر مورد نیاز بروید تا بتوانید به همان میزان متریال اولیه مورد نیازتان را تهیه کنید‌. این تعداد بر اساس مساحت فضایی که قصد نصب اجرنما برای آن را دارید تعیین خواهد شد.

در مرحله دوم باید سطح کار را برای چسباندن آجرها کاملا تمیز و خالی از گرد و غبار کنید و پستی و بلندی‌های آن را از بین ببرید. سپس با استفاده از فاصله گذاری آجر که دارای دو نوع است، جایگاه قرار گرفتن آجرها را تعیین کنید و در مرحله آخر روش نصب آجرنما را انتخاب نمایید. نصب آجرنما به طور کلی توسط ۵ روش اصلی به وسیله دوغاب، ماسه سیمان، چسب، روش خشک‌ و به کمک ملات انجام می‌شود که هر یک شرایط خاص خود را دارند و به کمک ابزارهای مختلفی انجام می‌شوند.

کارخانه شهرزاد ایران زمین بهترین تولیدکننده آجر نسوز

شاید تا به حال نمی‌دانستید که آجرنماها بخش مهمی از فرایند ساخت و ساز یک بنا را تشکیل می‌دهند و به همین علت انتخاب درست آجرنما، اقدام بسیار مهمی است که بهتر است با کمک گرفتن از متخصصان این حوزه انجام شود. مجموعه شهرزاد ایران زمین (https://shahrzadbrick.com/) یکی از فعال‌ترین کارخانه‌های حال حاضر کشور در زمینه تولید آجر است که تلاش می‌کند تا علاوه بر تولید محصولات باکیفیت در درجه یک، اطلاعات ارزشمندی را درباره خرید این محصولات در اختیار کاربران و خریداران خود قرار بدهد تا بتوانند به سادگی و با صرف هزینه کم و مناسب، بهترین تجربه خرید را کسب کنند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا