رپورتاژ

نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک و سفته در اجرای احکام

نحوه محاسبه خسارت تاخیر تادیه چک و سفته در اجرای احکام

چک از جمله اصلی ترین اسناد تجاری است که کاربرد زیادی در معاملات تجاری دارد‌ و جایگزین پول می باشد. این سند در صورتی می تواند بهترین جایگزین پول باشد که در زمان مقرر پرداخت شود. در صورتی که وجه چک در موعد مقرر پرداخت نشود، دارنده آن مشمول ضرر شده و دچار ورشکستگی خواهد شد. به همین دلیل در قانون خسارت دیرکرد وجه چک، مقرر شده تا از دارنده آن حمایت شود.

مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه چیست؟
مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه چیست؟

مبدا محاسبه خسارت تاخیر تادیه چیست؟

مبدا محاسبه تاخیر و تادیه چک، همان تاریخ تعیین شده در چک است که در صورت عدم پرداخت وجه اصلی، صادر کننده باید علاوه بر پرداخت وجه اصلی خسارت آن را نیز پرداخت کند. خسارت تاخیر تادیه در صورتی باید پرداخت شود که در قیمت ها تغییر فاحشی ایجاد شده باشد. با توجه به نسبی بودن این معیار قانونی، شاخص قیمت ها بوسیله بانک مرکزی تعیین می شود. در این شاخص با محاسبه سبد کالاها، میانگینی تعیین می کنند و آن را ملاک محاسبه قرار می دهند.

محاسبه خسارت تاخیر تادیه سفته و چک

سفته بر عکس چک دارای یک تاریخ صدور و یک تاریخ پرداخت است، ولی چک به دلیل اینکه یک وسیله پرداخت است تنها یک تاریخ صدور دارد. لذا طبق قانون در تاریخ درج شده بر روی آن پرداخت صورت می گیرد. دارنده سفته این امکان را دارد خسارت دیرکرد را از تاریخ پرداخت یا تاریخ لزوم انجام تعهد دریافت کند. محاسبه آنلاین خسارت تاخیر تادیه چک نیز بر اساس شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی تعیین می شود به نرخ روز محاسبه می شود و در این محاسبات نیز از فرمول خاصی استفاده خواهد شد.

محاسبه خسارت تاخیر تادیه سفته و چک
محاسبه خسارت تاخیر تادیه سفته و چک

شاخص تورم چه زمانی اعلام می شود؟

شاخص تورم هر ماه بعد از اتمام آن ماه و شاخص تورم هر سال بعد از اتمام یافتن آن سال قابل اعلام می باشد. لذا تا وقتی که آن بازه زمانی به اتمام نرسیده، نمی توان شاخص تورم آن زمان را محاسبه کرد. مثلا اگر در سال ۱۴۰۱ هستیم، نمی توانیم شاخص تورم این سال را جویا شویم، زیرا سال ۱۴۰۱ هنوز به اتمام نرسیده و کسی از رخداد احتمالی و قیمت محصولات تا اتمام سال خبری ندارد. محاسبه آنلاین خسارت تاخیر تادیه به نرخ روز و بر اساس شاخص تورم انجام می پذیرد.

آیا محاسبه خسارت تاخیر تادیه به نرخ روز عبارت درستی است؟

در محاورات بیان می شود که خسارت دیرکرد به نرخ روز حساب می شود، ولی باید دقت کرد شاخص تورم هر ماه و هر سال در پایان ماه و پایان سال حساب می شود. محاسبه خسارت تاخیر تادیه بر حسب شاخص آن به قیمت آخرین بازه زمانی انجام می شود و به همین دلیل از عبارت به نرخ روز استفاده می شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا