رپورتاژ

آیا مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی هوشمندانه است؟

آیا مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی هوشمندانه است؟

استرس، ترس از غرق شدن، دستگیری توسط نیروهای پلیس و آوارگی فقط بخشی از عواقب احتمالی مهاجرت‌های غیر قانونی است که معمولاً به هدف پناهندگی انتخاب می‌شوند. مهم‌ترین بخش مهاجرت به هر کشوری در دنیا، قانونی بودن روش‌های اخذ ویزا یا مجوز ورود است. این در حالی است که بعضی‌ها هنوز تصور می‌کنند که می‌توان از طریق روش‌های پناهندگی، وارد یک کشور شد و برای همیشه در آن زندگی کرد.

دولت استرالیا قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای را در مورد پناهندگی وضع کرده است و به‌همین دلیل گاهی یک پناهنده باید یک دهه از عمرش را در انتظار اخذ پناهندگی بگذارند. البته، همه روش‌های اخذ پناهندگی مثل هم نیستند و گاهی شرایط استثنایی یک پناهنده می‌تواند موافقت دولت استرالیا را به‌دست بیاورد.

مهاجرت به استرالیا
مهاجرت به استرالیا

اگر شما هم به مهاجرت به استرالیا از طریق پناهندگی فکر می‌کنید، بهتر است با همه پیامدهای آن آشنا شوید. به این فکر کنید که آیا هوشمندانه است که برای مهاجرت، خطر مرگ را به جان بخرید؟

فراموش نکنید که مهاجرت‌های موفقیت‌آمیز همیشه از طریق برنامه‌های قانونی انجام می‌شوند. همچنین در این مطلب به مقایسه مهاجرت به استرالیا از روش‌های پناهندگی یا قانونی پرداخته شده است.

تفاوت پناهجو، پناهنده و مهاجر در چیست؟

طبق اطلاعات سایت صلیب سرخ در استرالیا، افرادی که قصد مهاجرت دارند معمولاً از طریق یکی از ۳ عنوان زیر اقدام می‌کنند:

  • پناهجو (asylum seeker): پناهجو، کسی است که معمولاً به‌دنبال حمایت دولت یک کشور است و از آزار و اذیت، خشونت و یا نقض حقوق بشر در کشورش رنج می‌برد
  • پناهنده (Refugee): پناهنده، شخصی است که برای جلب حمایت دولت یک کشور، درخواست داده و در وضعیت پناهندگی به‌سر می‌برد. پناهندگان ممکن است در جایی مثل کمپ‌ها اسکان داده شوند تا منتظر جواب دولت باشند. هر پناهنده‌ای شانس این را ندارد که با موفقیت به استرالیا مهاجرت کند
  • مهاجر (Migrant): عنوان مهاجر، مخصوص متقاضیانی است که می‌خواهند از مسیر قانونی و از طریق اخذ ویزاهای مختلف دولت استرالیا وارد این کشور شوند. فرصت‌ها و چشم‌اندازی که برای مهاجران فراهم می‌شود، ایمن و باکیفیت هستند. مهاجرت می‌تواند داوطلبانه و حتی اجباری باشد، اما مطمئن است و می‌توان روی آینده آن حساب باز کرد

آیا پناهندگی در استرالیا غیر قانونی است؟

طبق اطلاعات سایت redcross.org.au، اعلام پناهندگی به دولت استرالیا از هیچ طریقی جرم محسوب نمی‌شود. حتی هر پناه‌جویی می‌تواند با سوار شدن روی یک قایق و ورود غیر قانونی به سواحل استرالیا درخواست پناهندگی کند و مجرم شناخته نشود.

البته، طبق قوانین دولتی استرالیا، همه افرادی که با قایق و بدون داشتن ویزای معتبر وارد این کشور می‌شوند، به اجبار بازداشت خواهند شد. ممکن است که درخواست پناهندگی دادن به دولت استرالیا تحت هیچ شرایطی مجرمانه تلقی نمی‌شود، اما این‌طور نیست که پس از پیاده شدن از قایق برایتان فرش قرمز بیندازند. بلکه، ممکن است با ورود اجباری و قانونی به بازداشتگاه‌های دولتی، چندین ماه منتظر بمانید تا اول از همه تکلیفتان مشخص شود.

همه افرادی که به‌دنبال پناهندگی هستند، با قایق به استرالیا نمی‌آیند

اعلام پناهندگی فقط از طریق سوار شدن روی قایق و ترس از غرق شدن در اقیانوس انجام نمی‌شود. بسیاری از متقاضیان در ابتدا در دست داشتن ویزای معتبر استرالیا وارد هواپیما می‌شوند و زمانی به خاک این کشور رسیدند، اعلام پناهندگی می‌کنند. برخلاف افرادی که با قایق و به‌صورت غیر قانونی وارد استرالیا می‌شوند، افرادی که با هواپیما وارد این کشور می‌شوند، معمولاً تحت بازداشت اجباری قرار نمی‌گیرند.

با تمامی این اوصاف، اعلام پناهندگی از طریق داشتن ویزا هم اصلاً کار هوشمندانه‌ای به‌نظر نمی‌رسد. اصلاً خود شما فرصت بهره‌مندی از ویزاهای متنوع استرالیا را کنار می‌گذارید و با استفاده ابزاری از آن برای پناهندگی درخواست می‌دهید؟ مطمئناً اگر شرایطتان خیلی حاد، در حد مرگ‌وزندگی نباشد، ترجیح می‌دهید که با اعتبار ویزای استرالیا به‌صورت قانونی وارد این کشور شوید.

آمار متقاضیان اخذ پناهندگی از دولت استرالیا

جالب است بدانید که اکثر متقاضیان پناهندگی، ترجیح می‌دهند از کشور خودشان درخواست بدهند و پس از موافقت، وارد این کشور شوند. طبق اطلاعات سایت redcross.org.au حدود ۷۲ درصد از پناهندگان در سال ۲۰۲۱، درخواست پناهندگی خود را با اقامت در کشورهای دیگر به دولت استرالیا تسلیم کردند. طبق اطلاعات همین سایت و طبق گزارش دولت استرالیا، در طول سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰، بیش از ۷۰ هزار نفر، از خارج از خاک استرالیا درخواست پناهندگی ارسال کرده‌اند. همچنین، این رقم در فواصل زمانی سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، برابر با بیش از ۳۹ هزار نفر متقاضی است.

به‌زبان ساده‌تر، امروزه کم‌تر کسی واقعاً حاضر می‌شود که از طریق روش‌های خطرناک و غیر قانونی وارد کشور سخت‌گیری مثل استرالیا شود. متقاضیان ترجیح می‌دهند که تا زمان اخذ پناهندگی در یک کشور دوم به‌صورت موقت زندگی کنند و حتی یک تار مو از سرشان کم نشود.

اخذ پناهندگی از دولت استرالیا
اخذ پناهندگی از دولت استرالیا

هوشمندانه‌ترین روش مهاجرت به استرالیا به صورت قانونی چیست؟

چه بخواهید اقامت دائم استرالیا را بگیرید و چه هدفتان اخذ ویزای موقت باشد، برای ورود به خاک این کشور باید ویزای معتبر داشته باشید. طبق اطلاعات سایت sydneyvisas.com، بیش از ۱۲۰ نوع ویزا برای ورود به استرالیا وجود دارند که هر کدام برای یک طیف از جامعه طراحی شده‌اند. احتمالاً شما هم موافقید که تصمیم هوشمندانه این است که از بین ۱۲۰ نوع ویزا به‌دنبال مهاجرت به استرالیا باشید. اگر موافقید، جالب است بدانید که ویزاهای استرالیا شامل ۴ نوع هستند که عبارت‌اند از:

  • ویزاهای کاری مبتنی بر مهارت (Skilled types of Australian visa)
  • ویزاهای سرمایه‌گذاری و تجاری (Business types of Australian visa)
  • ویزاهای خانوادگی (Family types of Australian visa)
  • ویزای تحصیلی یا دانشجویی (Student visa)

چگونه به‌صورت قانونی و مطمئن وارد استرالیا شوید

روش‌های هوشمندانه‌ای برای ورود به خاک استرالیا و اخذ اقامت موقت و حتی دائمی آن وجود دارند که همه در قالب ویزهای مختلف ارائه شده‌اند. هر کدام از این ویزاها که معمولاً شامل ویزای کاری، ویزای تجاری، ویزای توریستی و ویزای تحصیلی هستند، شرایطی دارند که همه اقشار جامعه را در بر می‌گیرد.

با همه این اوصاف، اصلاً به‌صرفه و هوشمندانه نیست که خطرات مهاجرت غیر قانونی را به جان بخرید و ریسک کنید. شما می‌توانید با مشورت گرفتن از متخصصان امور مهاجرتی به‌صورت قانونی و مطمئن وارد استرالیا شوید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا