زمان تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران چه تاریخی است ؟
زمان تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران چه تاریخی است ؟
زمان تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران که عضو کمیته ملی واکسن کرونا می گوید تزریق دوز سوم برای کسانی که سینوفارم دریافت کرده اند از سوی کمیته فنی تایید شده و احتمالا با صدور مجوز از سوی کمیته ملی واکسن، تزریق دوز سوم از ابتدای آبان برای گروههای پرخطر آغاز میشود.
روزنامه همشهری نوشت: «حدودا ۸۱درصد از کل واکسن های تزریق شده در ایران سینوفارم است و حالا با انتشار تحقیقاتی مبنی بر ایمنی پایین این واکسن به ویژه در میان سالمندان، نگرانی هایی از افزایش بستری و مرگ ومیر با توجه به روند افزایشی ابتلا در کشور رقم خورده است؛ هر چند که به تأکید کارشناسان حوزه واکسن، کم کیفیت ترین واکسن ها هم در کاهش ابتلای شدید و مرگ افراد مؤثر است. حالا با اعلام کیفیت واکسن های تزریق شده و از سوی دیگر، جهش های بعدی کرونا، سازمان بهداشت جهانی تزریق دوز سوم را توصیه کرده است. بر اساس اعلام مقامات این سازمان حتی برای واکسن های قوی تر هم تزریق دوز سوم منجر به افزایش ایمنی می شود؛ هر چند که تزریق دوز سوم برای واکسن های فایزر و مادرنا هم از مدت ها پیش در برخی کشورها آغاز شده است و تاکید بر تزریق دوز سوم تنها شامل سینوفارم نمی شود.
تزریق دوز سوم یا بوستر در ایران برای کادر درمان آغاز شده و در برخی استان ها هم نیروهای درمان دوز سوم را دریافت کرده اند. بر همین اساس اعلام شده برای کادر درمانی که دوز اول و دوم، سینوفارم، بهارات یا برکت دریافت کرده اند، دوز سوم را سینوفارم یا پاستوکووک پلاس تزریق می شود و برای آنها که آسترازنکا یا اسپوتنیک وی دریافت کرده اند، دوز سوم، آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس تزریق می شود.
محمد شریفی مقدم، دبیر کل خانه پرستار، درباره تزریق دوز سوم به کادر درمان می گوید که سازوکار تزریق دوز سوم واکسن کرونا به کادر درمان فراهم شده و قرار بود در هفته گذشته در تهران شروع شود اما هنوز خبری نشده و به احتمال زیاد از این هفته آغاز می شود. واکسن هایی که قبلا در ایران تزریق شده بود، در دسترس است و مشکلی از نظر تامین واکسن وجود ندارد.
به گفته او نخستین گروه از کادر درمان بهمن سال گذشته واکسینه شدند و اگر از تاریخ تزریق دوز دوم شان در نظر گرفته شود، تاکنون بیش از شش ماه از زمان تزریق شان گذشته است. بنابراین لازم بود که دوز سوم تزریق شود.
به گفته شریفی مقدم بیشترین واکسنی که برای کادر درمان تزریق شد، واکسن سینوفارم بود؛ چرا که اسپوتنیک وی تنها برای مدت کوتاهی وارد کشور شد و دیگر خبری از محموله های بعدی نشد. آسترازنکا هم عوارض زیادی داشت و در نهایت اغلب کادر درمان سینوفارم تزریق کردند. او تأکید می کند که برای تزریق دوز سوم مشکلی وجود ندارد، محدودیتی هم اعمال نشده و تمام نیروهای درمان، یعنی گروه پرستاری و پزشکان، دوز سوم را تزریق خواهند کرد.
منبع: ساعد نیوز
گردآوری: کاشمرسلام