آموزش درست کردن حلوای شیره خرما به سبک سنتی ایرانی
آموزش درست کردن حلوای شیره خرما
آموزش درست کردن حلوای شیره خرما به سبک سنتی ایرانی که بنا به سلیقه میتوان آن را با آرد برنج یا آرد گندم تهیه کرد.
مرحله اول
برای تهیه حلوای شیره خرمای خوشمزه ابتدا ،
لازم است اشاره کنیم که شیره خرما ،
چطور آماده می شود بیشتر در سیستان و بلوچستان،
با خرماهای کاملا رسیده که داخل دیگ هایی،
می ریزیند و می گذارند تا بجوشند.
مرحله دوم
بعد شیره آن ها را از صافی رد می کنند ،
و استفاده می کنند. در این حلوا نیز ،
مقدار شیره خرما به خودتان بستگی دارد ،
که می خواهید حلوای خیلی شیرینی داشته باشید،
یا آنرا با طعم ملایم تری درست کنید.
مرحله سوم
شیره را داخل ظرفی می ریزیم و کمی آب ،
به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم،
تا رقیق شود. ( اگر نمیخواهید حلوا کمی ،
رقیق باشد آب اضافه نکنید ) آرد را داخل تابه ای،
می ریزیم و کمی تفت می دهیم.
مرحله چهارم
بعد روغن را به آن اضافه می کنیم و مداوم ،
تفت می دهیم تا بوی خامی روغن از بین برود.
مداوم تفت می دهیم تا کمی رنگ ترکیب آرد،
و روغن تغییر کند و آنوقت شیره آب شده را،
اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
سپس به طور مداوم تفت می دهیم ،
و مواد را جمع می کنیم داخل تابه و با قاشق چوبی،
زیر و رو می کنیم و تفت می دهیم تا حلوا ،
قوام یابد و منسجم شود. مهم ترین کار ،
در درست کردن حلوا هم زدن پیاپی آن است.
مرحله ششم
باز و جمع کردن حلوا به صورت مداوم،
باعث می شود همه جای حلوا یکدست بپزد.
بعد حلوای شیره خرما که به غلظت مطلوبمان رسید،
داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و با انواع،
وسایل و مغزیجات روی آن را تزئین می کنیم.نوش جان
مواد لازم حلوای شیره خرما | |
آرد گندم یا برنج | ۲ لیوان |
روغن | ۱ لیوان |
شیره خرمای آب شده | ۲ لیوان |
گردآوری: کاشمر سلام