آشپزیسرگرمی

آموزش درست کردن برنجک یا شیرینی بهار دونه به سبک اصیل شمالی

آموزش درست کردن برنجک یا شیرینی بهار دونه به سبک اصیل شمالی

آموزش درست کردن برنجک

آموزش درست کردن برنجک یا شیرینی بهار دونه به سبک اصیل شمالی که در تهیه آن از آب نارنج نیز استفاده می شود.

آموزش درست کردن برنجک یا شیرینی بهار دونه به سبک اصیل شمالی
آموزش درست کردن برنجک یا شیرینی بهار دونه به سبک اصیل شمالی

مرحله اول

برای تهیه برنجک خوشمزه ابتدا برنج را پاک می کنیم،

و داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن،

آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.

تقریبا ۱ الی ۲ ساعت کافی است.

بعد قابلمه ای را آب می کنیم.

مرحله دوم

سپس روی حرارت ملایم رو به زیاد قرار می دهیم،

و کمی نمک داخل آن می ریزیم و درب قابلمه را،

می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.

آب داخل برنج را بیرون می ریزیم و زمانیکه آب،

به جوش آمد برنج را داخل آن می ریزیم.

مرحله سوم

حالا یک هم می زنیم و اجازه می دهیم ۷ دقیقه،

بجوشد و بعد مجددا برنج را هم می زنیم ،

و یک دانه آن را لای دندان تست می کنیم،

اگر کاملا اطراف و مغز برنج نرم بود ،

(باید مغز آن کمی سفت باشد) زمان آبکش کردن است.

مرحله چهارم

سپس برنج را آبکش می کنیم و روی آن،

آب سرد می گیریم و کنار می گذاریم تا کاملا ،

آب اضافه آن خارج شود. در ادامه یک پارچه تمیز را ،

جلوی نور آفتاب پهن می کنیم و برنج را ،

روی آن می ریزیم تا خشک شود.

مرحله پنجم

اگر زمستان خواستیم شیرینی را درست کنیم،

می توانیم پارچه را جلوی بخاری پهن کنیم،

و برنج ها را روی آن بریزیم و یا داخل سینی برنج را،

بریزیم و جلوی بخاری قرار دهیم تا،

یک شب تا صبح کاملا خشک شوند.

مرحله ششم

توجه داشته باشید که اصلا سینی را روی بخاری،

نمیگذاریم چون ممکن است به سینی بچسبد،

و زمان سرخ کردن پفکی نشود. زمانیکه برنج ها ،

خشک شدند،قابلمه ای کوچک ترجیحا،

باعمق زیاد را روی حرارت کم قرار می دهیم.

مرحله هفتم

سپس روغن سرخ کردنی به صورت شناور،

تا یک بند انگشت الی دو بند انگشت داخل آن،

می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مرور زمان داغ شود.

الک و یا توری که داخل قابلمه جا شود و راحت،

هم بتوانیم ان را بیرون بیاوریم را تهیه می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله یک دانه از برنج را داخل روغن ،

می اندازیم اگر سریع طی حدودا ۵ ثانیه برنج پف کرد،

یعنی روغن به طور کامل داغ شده است.

توری یا الک را داخل روغن قرار می دهیم،

(باید کاملا توری داخل روغن فرو رود).

مرحله نهم

سپس کم کم مقداری از برنج های خشک شده را،

داخل توری فرو رفته داخل روغن می ریزیم ،

و زمانیکه پف کردن توری را بیرون می آوریم،

و برنج ها را داخل صافی بزرگی که کف آن سینی،

قرار داده ایم می ریزیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود.

مرحله دهم

دقت کنید برنج نباید زیاد بریزیم که روی هم،

قرار بگیرند و زیری ها نتوانند پف کنند. همگی،

برنج ها را به همین صورت سرخ می کنیم.

زمانیکه سرخ کردن آن ها تمام شد شربت را ،

آماده می کنیم.آب،آب نارنج و شکر را ،

داخل شیرجوش می ریزیم.

مرحله یازدهم

البته می توانید ۱ قاشق غذاخوری گلاب نیز،

به این ترکیب اضافه کنید.روی حرارت نسبتا ،

ملایم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم،

تا شکر کاملا حل شود و بعد اجازه می دهیم،

تا شربت کمی غلیظ شود.

مرحله دوازدهم

یک لیوان آب سرد کنار دستمان قرار می دهیم ،

وقتی شربت به قوام مورد نظرمان رسید ،

نصف قاشق از آن را داخل آب سرد می ریزیم،

اگر شربت یک جا جمع شد یعنی قوام آمده،

و اگر داخل آب پخش شد یعنی به زمان،

بیشتری نیاز دارد تا غلیظ شود.

مرحله سیزدهم

دقت کنید زیاد از حد جوشیدن نیز باعث سفت شدن،

شیرینی ها می شود. شربت و یا شهد آماده شده،

و داغ را روی برنج های پفکی می ریزیم،

و با قاشق سریع برنج ها را زیر و رو می کنیم،

تا کاملا آغشته به شهد شوند.

مرحله چهاردهم

در این مرحله برنج های آغشته به شهد را ،

داخل سینی می ریزیم و با کفگیر یا قاشق،

روی آن ها را صاف می کنیم و خوب فشرده می کنیم ،

و با وردنه روی آن را یکدست می کنیم ،

و کمی فشار می دهیم تا پرس شود.

مرحله پانزدهم

سپس آنها را کنار می گذاریم تا کاملا سرد شود.

پس از اینکه شیرینی ها خنک شدند، آنها را،

با یک چاقوی تیز به صورتی که تمایل داریم ،

شیرینی بهاردونه را برش می زنیم مانند لوزی ،

و در ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان

مواد لازم شیرینی برنجک
برنج پفکی شده۴ لیوان سرپر
شکر¾ لیوان
آب نارنج۱ قاشق غذاخوری
آبیک سوم لیوان

گردآوری: کاشمر سلام

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا