رپورتاژ

مهمترین دلایل کم شنوایی ملایم

مهمترین دلایل کم شنوایی ملایم

کم شنوایی ملایم (خفیف) چیست؟
کم شنوایی ملایم (خفیف) چیست؟

در ابتدا به تعریف کم شنوایی ملایم پرداخته و سپس عوامل آنرا بررسی می‌کنیم. کم شنوایی دارای درجات متفاوتی است که اکثر آنها با خرید سمعک و استفاده از آن رفع می‌شود. در این تقسیم بندی، کم شنوایی از خفیف شروع شده و تا شدید ادامه پیدا می‌کند. تا مادامی که کم شنوایی شما از نوع خفیف است، شما می‌توانید در جامعه بدون اینکه کسی متوجه آن شود به فعالیت‌های اجتماعی خود بپردازید.

با این حال و برخلاف تصورات اکثر افراد، کم شنوایی خفیف یا ملایم بی‌خطر هم نیست و به مرور می‌تواند تاثیرات عمیقی بر زندگی شما بکذارد.

کم شنوایی ملایم (خفیف) چیست؟

اگر افراد بزرگسال توانایی شنیدن صداهای کمتر از ۲۵ دسی بل و کودکان توانایی شنیدن صداهای کمتر از ۱۵ دسی بل را نداشته باشند، به کم شنوایی ملایم مبتلا هستند. این صداها می‌توانند زمزمه افراد، چکیدن آب، صدای ریز پرندگان باشد.

درجات کم شنوایی شامل نرمال، خفیف، متوسط، متوسط متمایل به شدید، شدید و عمیق است. این محدوده‌ها در ادیوگرام، یکی از آزمایش‌هایی که به عنوان بخشی از ارزیابی شنوایی تحت آن قرار خواهید گرفت، مشخص می‌شوند. محدوده شنوایی طبیعی یک بزرگسال بین ۰-۲۵ دسی بل در محدوده فرکانس است. شنوایی طبیعی کودکان بین ۰-۱۵ دسی بل است.

علل کم شنوایی خفیف چیست؟
علل کم شنوایی خفیف چیست؟

علل کم شنوایی خفیف چیست؟

کم شنوایی خفیف دلایل زیادی دارد. برخی از آنها که به موقع تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.

  • سر و صدا و افزایش سن: قرار گرفتن در معرض سر و صدا و افزایش سن دو عامل شایع کم شنوایی خفیف هستند.
  • جرم گوش: اگر فکر می‌کنید کم شنوایی ملایم بخاطر وجود جرم گوش است، سعی کنید از محلول‌هایی مانند Debrox یا Odinell استفاده کنید که در اکثر داروخانه‌ها موجود است. اگر با این محلول‌ها مشکل شما حل نشد، جرم گوش باید توسط متخصص شنوایی یا پزشک رفع شود. (به خاطر داشته باشید، لطفاً گوش پاک‌ کن یا اشیاء دیگر را در مجرای گوش قرار ندهید. آنها می‌توانند بر روی جرم گوش تاثیر بگذارند و یا پرده گوش شما را سوراخ کنند و باعث ایجاد دردسر بیشتر شوند).
  • عفونت گوش: اگر چه عفونت گوش بیشتر در کودکان رایج است، اما ممکن است در بزرگ سالی هم رخ بدهد. اگر دچار کم شنوایی و گوش درد شدید، به خصوص همراه با ترشح و تب، فوراً به پزشک متخصص مراجعه کنید.
  • ناهنجاری‌های استخوانی در گوش میانی: اگر استخوان‌های کوچک گوش میانی کار خود را به درستی انجام ندهند، گوش داخلی سیگنال‌هایی را که برای انتقال صدا به مغز نیاز دارد، دریافت نمی‌کند.

سایر علل کم شنوایی منجر به از دست دادن دائمی می‌شود که با مداخله پزشکی قابل جبران نیست و نیاز به درمان با تقویت سمعک یا دستگاه‌هایی مانند کاشت حلزون دارد. این شامل:

  • مشکلات مادرزادی، که ممکن است شامل عفونت هایی باشد که مادر در دوران بارداری به آن مبتلا شده است
  • عوامل ژنتیکی مانند سندرم آشر و سندرم پنرود.

خوشبختانه سمعک‌های دیجیتالی که امروزه در دسترس هستند، در تقویت صداهایی که می‌خواهید بشنوید در حین مدیریت نویز پس‌زمینه، کار فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهند تا فرد بتواند دوباره از تعامل طبیعی‌تر با دیگران لذت ببرد.

آیا می توانید از کم شنوایی خفیف جلوگیری کنید؟

آمار کاهش شنوایی نشان می دهد که قابل پیشگیری‌ترین نوع کم شنوایی، کم شنوایی ناشی از سر و صدا (NIHL) است، وضعیتی که هزاران ایرانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. انواع بسیاری از دستگاه‌های محافظ شنوایی برای کمک به شما در ایمن نگه داشتن شنوایی در برابر NIHL در دسترس هستند:

  • گوش‌گیرهای فومی که در اکثر داروخانه‌ها موجود است، برای شروع از صدای ایده‌آل هستند
  • مانیتورهای داخل گوش، دستگاه های سفارشی ساخته شده برای نوازندگان برای محافظت از شنوایی و کنترل میزان صدایی که برای هر ساز و افراد گروه می شنوند.
سمعک برای درمان کم شنوایی ملایم
سمعک برای درمان کم شنوایی ملایم

سمعک برای درمان کم شنوایی ملایم

سمعک اغلب اولین گزینه درمانی برای افرادی که کم شنوایی ملایم دارند، می‌باشد. پژوهش‌های بسیاری روی فناوری سمعک انجام شده و دستگاه‌های امروزی متنوع، شیک و قابل تنظیم در هر درجه‌ای از کم شنوایی هستند. سمعک برای هر سبک زندگی و بودجه‌ای وجود دارد و می‌تواند به شما کمک کند صداهایی که قادر به شنیدن آنها نبودید را بشنوید.

باید قبل از اینکه کم شنوایی ملایم، به درجات بالاتری از کم شنوایی تبدیل شود، به فکر درمان آن باشید. زیرا در کم شنوایی ملایم شما در انتخاب سمعک گزینه‌های بیشتری دارید و می‌توانید از سمعک نامرئی، هوشمند و … استفاده کنید. اما اگر کم شنوایی شما به درجات بالاتری برسد، شما ناچار به استفاده از بعضی از سمعک‌های خاص می‌شوید که ممکن است مورد پسند شما نباشد.

دلایل مهم برای درمان سریع کم شنوایی

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که حتی اگر درجات ملایم کم شنوایی درمان نشوند، می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند زوال شناختی، زوال عقل و آلزایمر را در مقایسه با همسالان با شنوایی طبیعی افزایش دهد. از دست دادن شنوایی همچنین می‌تواند منجر به افزایش انزوای اجتماعی، افسردگی و خطر زمین خوردن شود. البته در برقراری ارتباط روزانه با اطرافیانتان مشکلی وجود ندارد.

اگرچه کلمه “ملایم” باعث می‌شود فکر کنیم وضعیت شنوایی ما آنقدرها هم بد نیست، تبدیل شدن خفیف به شدید می‌تواند عواقب جدی داشته باشد، “چرا یک فرد باید با کیفیت زندگی کاهش یافته به دلیل کاهش شنوایی زندگی کند، در حالی که می‌توانست به راحتی آنرا درمان کند.

کلینیک شنوایی سنجی دانیال، بهترین مرکز شنوایی سنجی در ایران با بهره‌گیری از تکنولوژی روز و متخصصین متعد شنوایی را به شما هدیه می‌دهد. شما در هر لحظه از شبانه روز می‌توانید با ما تماس گرفته و از خدمات مشاوره رایگان ما بهره‌مند شوید. مشاورین ما دلسوزانه تمام تلاش خود را برای برطرف کردن مشکلات شنوایی شما می‌کنند. شماره تماس: ۰۹۳۰۸۹۴۶۵۶۱ / ۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا