خواص و مضرات میخک در طب سنتی بر روی بدن + طرز استفاده و دم کردن میخک
خواص و مضرات میخک
گل میخک که به گلهای آن قرنفل نیز گفته می شودبعنوان یکی از داروهای حرفهای طب سنتی محسوب میشود.
این گل نه تنها به عنوان یک داروی حرفهای در طب سنتی کاربرد دارد بلکه به عنوان ادویه نیز از آن استفاده میشود.
خواص گل میخک:
میخک یعنی خشک شده غنچه درخت میخک از دو هزار سال پیش بعوان ادویه بکار میرفته است.
میخک از نظر طب قدیم ایران خیلی گرم و خشک است و دارای خواص بسیاری است.
۱) برای رفع دندان درد و گوش درد یک قطره از اسانس میخک و یا روغن آنرا روی دندان بمالید و یا در گوش بچکانید.
۲) میخک تقویت کننده مغز میباشد و کسانیکه حافظه ضعیف دارند باید از دم کرده میخک استفاده کنند.
۳) میخک از سرطان جلوگیری کرده و حتی درمان کننده سرطان میباشد.
۴) برای رفع سردرد مفید است.
۵) در برطرف کردن فلج و لقوه موثر است
۶) ضعف اعصاب را درمان میکند
۷) برای رفع تنگی نفس مفید است
۸) کسانیکه مبتلا به بیماری وسواس هستند برای درمان آن باید میخک بخورند
۹) مقوی معده و جهاز هاضمه است
۱۰) کبد و کلیه را تقویت میکند
۱۱) سکسکه را برطرف میکند
مضرات گل میخک:
استفاده از روشهای سنتی و خانگی مانند گذاشتن میخک بر روی دندان و موارد دیگر علمی نیست
و حتی گذاشتن میخک به مدت چند روز یا چند ساعت در سطح دندان به دلیل داشتن خواص اسیدی،
احتمال زخم شدن لثه فرد را فراهم میکند.
همانطور که گفته شد میخک بسیار گرم است،
بنابراین برای گرم مزاجان مناسب نیست و ممکن است باعث ناراحتی کلیه و رودهها شود.
طرز استفاده از گل میخک:
برای تهیه چایی یا دم کرده میخک مقدر ۱۰ گرم میخک را با یک لیتر آب جوش مخلوط کرده و به مدت ۵ دقیقه دم کنید.
گردآوری: کاشمر سلام