رپورتاژ

راهکارهای کاربردی برای حل مشکل روشن نشدن ماشین

گاهی اوقات بدون هیچ دلیلی ممکن است ماشین شما روشن نشود. تعمیر خودرویی که روشن نمی‌شود می‌تواند به سادگی وصل کردن سیم، تعویض فیوز یا به پیچیدگی تعویض اجزای اصلی موتور باشد. موارد زیر ممکن است به شما در کشف مشکل کمک کند. ما به تک تک مشکلات احتمالی و راه های بررسی آنها خواهیم پرداخت. اگر نتوانسید مشکل خود را حل کنید می توانید با شرکت امداد خودروی آقای امداد تماس بگیرید.

 برای بررسی دلایل احتمالی روشن نشدن ماشین، می توانید موارد زیر را انجام دهید:

  • باتری ماشین را بررسی کنید: باتری ماشین را از نظر شارژ بودن بررسی کنید. اگر باتری ماشین ضعیف یا تمام شده باشد، باید آن را شارژ یا تعویض کنید.

  • استارت ماشین را بررسی کنید: استارت ماشین را از نظر سالم بودن بررسی کنید. اگر استارت ماشین دچار مشکل باشد، باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.

  • سیستم سوخت رسانی ماشین را بررسی کنید: سیستم سوخت رسانی ماشین را از نظر وجود نشتی یا خرابی بررسی کنید. اگر سیستم سوخت رسانی ماشین دچار مشکل باشد، باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.

  • سیستم احتراق ماشین را بررسی کنید: سیستم احتراق ماشین را از نظر وجود نشتی یا خرابی بررسی کنید. اگر سیستم احتراق ماشین دچار مشکل باشد، باید آن را تعمیر یا تعویض کنید.

راهکارهای کاربردی برای حل مشکل روشن نشدن ماشین
راهکارهای کاربردی برای حل مشکل روشن نشدن ماشین

اگر متوجه شدید که ماشین شما روشن نمی شود، تعدادی از مسائل ممکن است مقصر باشند. سه دسته اصلی که باید ابتدا به آنها بپردازید عبارتند از:

  1. استارت و باتری

  2. تحویل سوخت

  3. احتراق

 این احتمال وجود دارد که اگر وسیله نقلیه شما روشن نشود، مشکل در همان لیست کوتاه است. شروع به محدود کردن مسائل احتمالی کنید تا مشخص کنید برای تعمیر خودرو چه کاری باید انجام دهید. در صورت نیاز به یدک کش، خودروبر یا دکل می توانید با مسترخودروبر تماس بگیرید.

بررسی استارت و باتری

  1. وقتی می خواهید وسیله نقلیه را روشن کنید به آن گوش دهید.
    ساده ترین مشکل در راه اندازی وسیله نقلیه برای تشخیص، اغلب باتری مرده است. وقتی کلید را در استارت می‌چرخانید، به صدایی که موتور هنگام شروع به کار می‌دهد گوش دهید. اگر اصلا صدایی تولید نمی کند، ممکن است به سادگی باتری مرده باشد.

    • اگر می‌توانید صدای کلیک را بشنوید، ممکن است به این دلیل باشد که استارت در تلاش است کار کند اما قدرت کافی ندارد.

    • اگر موتور در حال چرخیدن است اما روشن نمی شود، احتمالاً مشکلی با باتری نیست.

  2. پایانه های باتری را بررسی کنید.
    کاپوت خودرو را باز کنید و به اتصالات باتری به موتور نگاه کنید. دو ترمینال (مثبت و منفی) وجود دارد و هر دو باید دارای فلز تمیز بر روی اتصالات فلزی باشند تا برق را به اندازه کافی منتقل کنند.بررسی کنید تا مطمئن شوید که هر دو کابل وصل هستند و پایانه‌های آن از مواد زائد یا اکسیده پوشیده نشده‌اند.

    • از یک مسواک فولادی برای تمیز کردن پایانه های باتری خورده استفاده کنید .

    • مطمئن شوید که کابل ها روی پایانه ها محکم هستند و نمی توان آنها را تکان داد یا از باتری جدا کرد.

  3. باتری را تست کنید.
    هنگامی که کابل های باتری را بررسی کردید، از یک ولت متر برای تست ولتاژ باتری استفاده کنید . ولت متر را روشن کنید و سیم مثبت (قرمز) را به قطب مثبت باتری لمس کنید، سپس سیم منفی را به ترمینال منفی لمس کنید.اگر باتری کاملا شارژ شده باشد، باید بین ۱۲.۴ تا ۱۲.۷ ولت را نشان دهد.

    • اگر باتری تمام شده است، آن را با پرش شروع کنید.

    • اگر باتری شارژ نمی شود، آن را تعویض کنید و دوباره خودرو را روشن کنید.

  4. سعی کنید با پرش وسیله نقلیه را روشن کنید.
    اگر کابل های روی باتری ایمن هستند، از وسیله نقلیه دیگری برای روشن کردن موتور استفاده کنید . دو باتری را با استفاده از کابل های جامپر وصل کنید، مطمئن شوید که از کابل قرمز در پایانه های مثبت و کابل مشکی در پایانه های منفی استفاده کنید.

    • حتما قطب مثبت را به مثبت و منفی را به پایانه های منفی وصل کنید، در غیر این صورت ممکن است آسیب جدی به خودرو وارد کنید.

    • برخی از موتورها یک فیوز اصلی درست بعد از باتری دارند که در صورت تعویض تصادفی کابل ها پاره می شود. در صورت شکستن فیوز باید یک فیوز جایگزین خریداری کنید.

  5. شیر برقی استارت را تست کنید.
    اگر پرش ماشین جواب نداد، ممکن است استارت یا شیر برقی مشکل داشته باشد. با آزمایش شیر برقی استارت با استفاده از چراغ آزمایشی شروع کنید. چراغ تست را به پایانه پایینی شیر برقی لمس کنید و کابل منفی را روی بدنه خودرو زمین بزنید. از یکی از دوستانتان بخواهید خودرو را روشن کند تا ببیند که آیا شیر برقی درگیر می شود یا خیر.

  • اگر شیر برقی درگیر نشود، خراب شده است و باید تعویض شود .
اطمینان از دریافت سوخت موتور
اطمینان از دریافت سوخت موتور

اطمینان از دریافت سوخت موتور

  1. اگر بنزین خودرو تمام شد، سوخت اضافه کنید.
    اگر سوخت خودرو بسیار کم است یا بنزینش تمام شده است، بنزین به مخزن اضافه کنید.

    • درپوش تنفس اجازه می دهد تا هوا به داخل قوطی حرکت کند و به گاز اجازه می دهد تا به مخزن سوخت خودرو بریزد.

    • مراقب باشید بنزین روی خود یا رنگ نریزید.

  2. در حین رانندگی قبل از اینکه خاموش شود، به دنبال علائم تکان خوردن باشید.
    یکی از نشانه های رایج مشکل در سیستم سوخت خودروی شما این است که هنگام رانندگی با سرعت ثابت، مثلاً در بزرگراه، تکان خوردن یا ناهماهنگی قدرت آن است. اگر با وجود اینکه پای شما در همان محل روی دریچه گاز می ماند، احساس می کنید موتور متناوب نیرو می دهد، ممکن است به دلیل مشکل در تحویل سوخت باشد.

    • اگر دور در دقیقه نیز با تحویل قدرت موتور کاهش یابد، این نشان دهنده مشکل سوخت است.

    • اگر RPM ها به دلیل نرسیدن نیرو به چرخ ها بالا می روند، در عوض معمولاً مشکل انتقال است.

  3. بررسی کنید که آیا خودرو پس از چند دقیقه دوباره روشن می شود یا خیر.
    اگر در حین رانندگی موتور از کار افتاد و بلافاصله بعد از شروع به کار یا دوباره به کار افتادن مشکل داشت، سعی کنید چند دقیقه صبر کنید و دوباره تلاش کنید. اگر موتور بعد از بیست دقیقه نشستن به درستی روشن شود و به درستی کار کند، ممکن است به دلیل گرفتگی فیلتر بنزین باشد.

    • از آنجایی که رسوب در فیلتر سوخت جمع می شود، می تواند عبور سوخت را به داخل موتور مسدود کند.

    • هنگامی که فیلتر برای چند دقیقه بماند، رسوب ممکن است ته نشین شود و اجازه دهد سوخت یک بار دیگر از آن عبور کند.

  4. فیلتر بنزین خود را تعویض کنید
    ممکن است خودروی شما سوخت دریافت نکند زیرا فیلتر بنزین کاملاً مسدود شده است. فیلتر بنزین خود را با قرار دادن آن در زیر خودرو و جدا کردن خطوط سوخت داخل و خارج از آن تعویض کنید. فیلتر را از براکت خارج کرده و فیلتر جدیدی را نصب کنید تا سوخت دوباره به موتور جریان یابد.

    • می توانید فیلترهای سوخت جایگزین را از فروشگاه قطعات خودروی محلی خود خریداری کنید.

    • گرفتگی شدید فیلتر بنزین می تواند منجر به سوختن پمپ بنزین شما شود.

  5. پمپ بنزین خود را تست کنید
    چند روش وجود دارد که می توانید برای آزمایش پمپ بنزین خود برای بررسی عملکرد صحیح آن استفاده کنید. حتما بررسی کنید که جریان الکتریکی دریافت می کند، سپس ممکن است بخواهید یک آزمایش جریان برای بررسی حجم سوختی که به موتور می فرستد انجام دهید.

    • اگر پمپ بنزین به درستی کار نکند، باید تعویض شود.

    • برای دستورالعمل های مربوط به تعویض پمپ بنزین به دفترچه راهنمای سرویس خودروی خاص خود مراجعه کنید.

تست سیستم جرقه زنی

  1. شمع های خود را برای علائم آسیب بررسی کنید.
    از یک سوکت شمع برای جدا کردن شمع های موتور خود استفاده کنید و آنها را برای تشخیص مشکلات موجود بررسی کنید. هر دوشاخه را بردارید و آن‌ها را برای انواع خاصی از آسیب‌ها بررسی کنید که ممکن است نشان دهد چه چیزی باعث می‌شود موتور روشن نشود.

    • شاخه های فلزی قهوه ای مایل به زرد یا خاکستری در وضعیت خوبی کار می کنند.

    • شمع های مشکی یا سوخته نشان می دهد که سوخت بیش از حد وارد موتور می شود.

    • تاول یا جوشیدن روی دوشاخه نشان دهنده گرمای شدید موتور است.

  2. در صورت نیاز شمع ها را تعویض کنید.
    اگر به نظر می رسد که شمع ها خراب شده اند، برای اینکه موتور به درستی کار کند، باید به مشکلی که باعث خراب شدن آنها شده است رسیدگی کنید. پس از اتمام کار، شمع های آسیب دیده را با شمع های جدید تعویض کنید.

    • اطمینان حاصل کنید که شمع های جدید را به درستی برای برنامه خود خالی کنید.

    • می توانید شکاف مناسب برای قرار دادن در دوشاخه را در دفترچه راهنمای سرویس وسیله نقلیه خود بیابید.

  3. سیم های دوشاخه را بررسی کنید.
    اطمینان حاصل کنید که هر یک از سیم های شمع به طور ایمن به شمع و سیم پیچ احتراق بسته شده است. همچنین می توانید از یک اهم متر برای انجام تست مقاومت شمع استفاده کنید تا مطمئن شوید که سیم های شمع برق کافی را به شمع ها منتقل می کنند تا مخلوط هوا و سوخت درون موتور را مشتعل کند.

    • به دنبال علائم آسیب مانند فرسودگی یا ترک در سیم های شمع باشید.

    • سیم های شمع آسیب دیده را تعویض کنید، حتی اگر آنها چیزی نباشند که موتور را روشن نکند.

  4. کویل های احتراق را تست کنید.
    اگرچه بعید است، اما اگر همه کویل های احتراق شما کار نکنند، از روشن شدن موتور جلوگیری می کند. کویل های احتراق خود را با برداشتن یک شمع و وصل مجدد آن به سیم شمع خود تست کنید. فلز را از دوشاخه به یک تکه فلز در محفظه موتور لمس کنید و از یکی از دوستان بخواهید که کلید را در جرقه قرار دهد.

    • اگر سیم پیچ به درستی کار کند، یک جرقه آبی از دوشاخه خواهید دید.

    • هر کویل احتراق را در موتور خود تست کنید.

تست سیستم جرقه زنی
تست سیستم جرقه زنی

آقای امداد، یکی از معتبرترین شرکت‌های امداد خودرو در ایران است که خدمات خود را به صورت ۲۴ ساعته و با قیمت اتحادیه به مشتریان ارائه می‌دهد. این شرکت با داشتن بیش از ۴۰۰ امدادگر متخصص و متعهد، در هر شرایطی آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.

خدمات آقای امداد شامل موارد زیر است:

آقای امداد با داشتن اپلیکیشن اختصاصی خود، امکان درخواست خدمات امداد خودرو را برای مشتریان آسان‌تر کرده است. این اپلیکیشن به شما این امکان را می‌دهد تا در هر زمان و مکانی که هستید، نزدیک‌ترین امدادگر را به خود پیدا کنید.

اگر به دنبال یک امداد خودروی مطمئن و با کیفیت هستید، آقای امداد بهترین گزینه برای شماست.برای درخواست خدمات امداد خودروی آقای امداد، همین حالا اپلیکیشن را دانلود کنید یا با شماره تلفن ۰۲۱۴۸۲۸۷ تماس بگیرید.

مزایا:

  1. خدمات ۲۴ ساعته

  2. قیمت اتحادیه

  3. امدادگران متخصص و متعهد

  4. اپلیکیشن اختصاصی

  5. امکان درخواست خدمات آنلاین

ضمانت:

آقای امداد به کیفیت خدمات خود اطمینان دارد و به همین دلیل، ضمانت خدمات را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. اگر از خدمات آقای امداد ناراضی بودید، می‌توانید با شماره تلفن ۱۴۷۷۷ تماس بگیرید تا مشکل شما حل شود.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا