رپورتاژ

علت ریزش موی ابرو

هیپوتریکوزیس عبارت است از نازک شدن یا ایجاد الگوهای نامنظم در موهای ابروهای شما. این ممکن است همزمان و به دلایل مشابهی با ریزش مو روی سر شما اتفاق بیفتد یا می تواند به طور مستقل و به تنهایی رخ دهد.

ریزش موی ابرو سالانه هزاران نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین دلیل است که کاشت موی ابرو دومین نوع کاشت مو بعد از سر است که ۱۲ درصد از بیماران کاشت موی زن و ۳ درصد از بیماران پیوند مرد این روش را انتخاب می کنند. شما با انجام میکروبلیدینگ ابرو میتوانید با ریزش آن مبارزه کرده. ما در سالن زیبایی فرشته کریمی تمامی خدمات میکروبلیدینگ در اصفهان و میکروپیگمنتیشن در اصفهان را انجام میدهیم.

دلایل رایج ریزش موی ابرو چیست؟

هیپوتریکوزیس عبارت است از نازک شدن یا ایجاد الگوهای نامنظم در موهای ابروهای شما. این ممکن است همزمان و به دلایل مشابهی با ریزش مو روی سر شما اتفاق بیفتد یا می تواند به طور مستقل و به تنهایی رخ دهد.

نازک شدن ابرو می تواند به اندازه ریزش مو در سر شما ناراحت کننده باشد و به دلایل مختلفی از جمله:

آلوپسی ابرو

آلوپسی ابرو اغلب یکی از سه نوع است:

  1. آلوپسی آره آتا . این زمانی اتفاق می افتد که موهای ابرو به دلیل حمله بیش از حد سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو و آسیب رساندن به آنها، به صورت لکه هایی می ریزند.

  2. آلوپسی آندروژنتیک همچنین به عنوان طاسی با الگوی مردانه یا زنانه شناخته می شود .

  3. آلوپسی فیبروزان پیشانی  در این شرایط، به دلایل ژنتیکی، خودایمنی یا محیطی، اسکار و ریزش مو در پوست سر و ناحیه ابرو اتفاق می‌افتد .

شرایط بهداشتی و بیماری های خود ایمنی

شرایط بهداشتی که ممکن است منجر به ریزش موی ابرو شود ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • برخی از اختلالات خودایمنی  مانند  لوپوس  و اسکلرودرمی موضعی

  • برخی از افراد ریزش ابرو مادرزادی دارند، مانند کسانی که از کراتوز، سندرم فریزر، سندرم میژ یا اریترودرمی مادرزادی رنج می برند.

  • اختلالات غدد درون ریز (هورمونی) مانند بیماری تیروئید که در آن بیماران یا از کم کاری (هورمون تیروئید کافی تولید نمی کند) یا تیروئید پرکار که هورمون تیروئید بیش از حد تولید می کند رنج می برند.

علت ریزش موی ابرو
علت ریزش موی ابرو

داروها یا سایر روش های درمانی

 درمان هایی مانند شیمی درمانی یا رادیوتراپی و همچنین داروهایی مانند نیاسین، تالیم یا رئینتول (همچنین به عنوان ویتامین A شناخته می شود ) می توانند باعث ریزش مو در ابروها شوند.

شرایط پوستی

بیماری های پوستی از خوش خیم (مانند درماتیت آتوپیک و پسوریازیس ابرو) تا شدید (مانند سرطان های پوست صورت و ماستوسیتوز سیستمیک) می توانند باعث ریزش موی ابرو شوند.

ضربه به پوست

ضربه می تواند باعث ریزش موی ابرو شود. این شامل جای زخم تصادفی، برداشتن موضعی تاتو و آسیب مکانیکی به پوست است.

شرایط روانی

شرایط روانی مانند  استرس مزمن ،  تلوژن افلوویوم  (شوک عاطفی که باعث خاموش شدن فولیکول‌های مو می‌شود) و  تریکوتیلومانیا (نوعی اختلال وسواس فکری-اجباری که باعث می‌شود بیماران هنگام عصبی یا تحت فشار موهای ابروی خود را بیرون بیاورند) می‌توانند به ابروها آسیب برسانند. این شرایط همچنین می تواند به ریزش موی سر کمک کند.

سالخورده

فرآیندهای بیولوژیکی  نیز در ریزش موی ابرو نقش دارند. طبیعی است که در سنین بالا به دلیل کاهش کیفیت فولیکول مو، مقداری ریزش مو را تجربه کنید. این معمولا در اطراف ابرو بیشتر از روی سر قابل مشاهده است.

سبک زندگی

در نهایت، انتخاب های سبک زندگی، مانند  رژیم غذایی نامتعادل ، کندن بیش از حد، یا آرایش، همگی می توانند به نازک شدن موقت یا دائمی موهای ابرو منجر شوند.

چگونه می توان ریزش موی ابرو را تشخیص داد؟

دانستن علت دقیق ریزش مو در ابروها بسیار مهم است، زیرا درمان بستگی به تشخیص دارد. برخی از شرایط به بهترین شکل به دارو پاسخ می دهند در حالی که برخی دیگر ممکن است به پیوند ابرو یا  درمان های غیر جراحی جایگزین نیاز داشته باشند .

متاسفانه مواردی وجود دارد که ریزش موی ابرو غیر قابل درمان است. متخصص پوست یا تریکولوژیست (پزشک مو و پوست سر) مناسب ترین متخصص برای تشخیص علت ریزش ابرو شماست. آنها از شما در مورد سابقه پزشکی شما می پرسند و یک معاینه بالینی انجام می دهند.

در طول معاینه، پزشک از ابزاری به نام درموسکوپ استفاده می کند. درموسکوپ یک ابزار پزشکی بدون درد است که موهای ابرو و پوست زیر آن را روشن و بزرگ می کند.

اگر پزشک شما به شرایط خاصی مانند آلوپسی آره آتا مشکوک باشد، ممکن است از مقیاسی مانند ابزار بریگام ابرو برای ارزیابی شدت آن استفاده کند.

در صورت لزوم، پزشک شما یک آزمایش کشش انجام می دهد که شامل کشیدن آرام چند تار مو از ابروهای شما است تا ببیند آیا به راحتی می ریزند یا خیر.

اگر این ابزارها به تنهایی برای تشخیص مثبت ریشه مشکل شما کافی نیستند، ممکن است پزشک شما نیز آزمایش خون را تجویز کند. این باید علت ریزش موهای ابروی شما را نشان دهد.

آیا راهی برای جلوگیری از ریزش موی ابرو وجود دارد؟

در صورت امکان، پیشگیری بهتر از درمان است. برای اینکه بهترین شانس را داشته باشید که ابروهای خود را براق و در حالت خوب نگه دارید، در اینجا چند مرحله اساسی وجود دارد که می توانید انجام دهید:

  • بیش از حد ابروهای خود را کوتاه نکنید. رشد مجدد ابروهایی که بیش از حد کنده شده اند ممکن است دشوار یا حتی غیرممکن باشد  .

  • رژیم غذایی متعادلی داشته باشید که حاوی مواد مغذی و کالری کافی باشد. زمانی که بدن متوجه شود مواد مغذی و کالری کافی برای فرآیندهای طبیعی بدن وجود ندارد، کمبودهای تغذیه ای می تواند باعث ریزش مو شود. بنابراین، عملکردهای غیر ضروری مانند چرخه طبیعی رشد مو مختل می شوند و تولید مو ممکن است متوقف شود.

  • رشد مناسب مو و سلامت مو به یک رژیم غذایی سالم بستگی دارد. اگر فکر نمی‌کنید ویتامین‌ها و مواد معدنی کافی دریافت می‌کنید، یک مکمل می‌تواند کمک کند، اما بیش از حد مصرف نکنید زیرا ممکن است شرایط را بدتر کند .  فیبروز ابرو به زیبایی آن کمک زیادی میکند و از بهترین ارائه دهندگان خدمات فیبروز در اصفهان میتوان به مریم بیوتی ، آناهید بیوتی و فرشته کریمی اشاره نمود.

  • استراحت و آرامش کافی می تواند از استرس جلوگیری کرده و احتمال ریزش ابروهای شما به دلیل تلوژن افلوویوم را کاهش دهد.

  • اگر دارو یا دارویی مصرف می کنید، عوارض جانبی را بررسی کنید زیرا ریزش مو ممکن است یک محصول جانبی ناخواسته باشد.

  • هنگام انجام روتین زیبایی خود، به جای نازک کردن ابروهای خود، بر شکل دادن به ابروهای خود تمرکز کنید. همچنین هنگام پاک کردن آرایش از لوازم آرایشی ملایم اما موثر استفاده کنید و از مالش زیاد موها خودداری کنید.

ریزش موی ابرو
ریزش موی ابرو

درمان ریزش موی ابرو چیست؟

کارآمدترین روش برای درمان موهای نازک ابرو تا حد زیادی به دلیلی که باعث ریزش آنها شده است بستگی دارد. بنابراین، بسته به شرایط خاص شما، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

درمان دارویی

تعدادی از مواد موضعی، خوراکی یا تزریقی وجود دارد که می تواند به کاهش ریزش موی ابرو کمک کند و حتی ممکن است باعث رشد مجدد مو شود. آنها را می توان به تنهایی یا در ترکیب با سایر درمان ها استفاده کرد. در اینجا برخی از رایج ترین آنها آورده شده است:

  • کورتیکواستروئیدها – داروهای ضد التهابی و سرکوب کننده سیستم ایمنی ایده آل برای درمان آلوپسی آره آتا. همچنین برای ریزش ابرو ناشی از بیماری های پوستی مانند درماتیت آتوپیک یا پسوریازیس ابرو مناسب است.

  • ماینوکسیدیل معروف به یک ماده واسطه هورمون

  •  ماینوکسیدیل نتایج امیدوارکننده‌ای  در تقویت رشد مجدد مو و تراکم مو در زمینه آلوپسی آندروژنتیک ابرو نشان داده است.

  • بیماتوپروست معروف به یک داروی چشم پزشکی. این دارو بیشتر برای درمان گلوکوم و تقویت رشد مژه استفاده می شود، اما  مطالعات نشان می دهد  که می تواند رشد ابرو را نیز تشویق کند. با این حال، بیماتوپروست برای همه مناسب نیست، به خصوص اگر مشکلات پزشکی دیگری دارید که بر چشم و/یا بینایی شما تأثیر می گذارد (مانند آب مروارید).

  • آنترالین – یک داروی موضعی که به طور موثر در درمان پسوریازیس استفاده می شود. با این حال، تحقیقات اخیر نشان می دهد که ممکن است اثرات مفیدی در درمان آلوپسی آره آتا نیز داشته باشد.

کاشت ابرو

این شامل برداشتن دقیق برخی از تارهای مو (معمولاً حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰) از پشت سر شما (یا اگر تنها یکی از آنها آسیب دیده باشد از ابروی سالم شما) و کاشت آنها به مناطقی که موهای ابروی شما نازک شده است، است.

کل عمل در یک جلسه و تحت بی حسی موضعی انجام می شود. این بدان معناست که شما چیزی را احساس نخواهید کرد و در همان روز آزاد هستید که به خانه بروید.

کاشت ابرو نتایج عالی به خصوص برای آلوپسی دارد. با این حال، زمانی که برای درمان آلوپسی آره آتا، تریکوتیلومانیا و برخی بیماری‌های پزشکی دیگر استفاده می‌شوند، معمولاً بی‌اثر هستند. علاوه بر این، آنها نمی توانند بافت بسیار اسکار یا آسیب دیده را درمان کنند.

آیا درمان های طبیعی و درمانی برای ریزش موی ابرو وجود دارد؟

بسیاری از بیماران   قبل از مداخله پزشکی، داروهای جایگزین یا طبیعی ریزش مو را امتحان می کنند. در حالی که شواهد محدودی وجود دارد که نشان می‌دهد درمان‌هایی مانند طب سوزنی رشد مجدد مو را تحریک می‌کنند، اما به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اعتقاد بر این است که طب سوزنی جریان خون را در ناحیه تحریک می کند و در نتیجه فولیکول های مو را سالم تر می کند. روغن کرچک یک درمان طبیعی است که به طور سنتی برای ریزش مو استفاده می شود. دلیل این امر این است که دارای خواص خاصی است که به تولید هورمون کمک می کند. این نشان می دهد که باید در ریزش موهای ابرو ناشی از عدم تعادل هورمونی موثرتر باشد، اگرچه شواهد علمی ثابتی برای حمایت از این موضوع وجود ندارد.

علاوه بر این، مکمل های غذایی مانند امگا ۳ و امگا ۶ و همچنین آنتی اکسیدان ها به طور کلی برای بدن شما مفید هستند و اعتقاد بر این است که رشد مو را نیز تقویت می کنند.

روان درمانی برای ریزش مو

لازم به ذکر است که بعید است مداخله زیبایی به شرایطی که ناشی از اختلالات روانی است، مانند استرس مزمن، اضطراب یا تریکوتیلومانیا کمک کند.

اگر پزشک سلامت روان را دلیل ریزش ابروها (یا به طور کلی ریزش مو) تشخیص دهد، بهترین راه این است که با یک روانشناس مشورت کنید و درمان توصیه شده را شروع کنید.

کاشت ابرو می‌تواند راه‌حلی عالی برای نازک شدن یا ریزش مو باشد، به شرطی که هیچ وضعیت پزشکی مداوم و درمان‌نشده‌ای وجود نداشته باشد.

با ریزش موی ابرو چه کنیم؟

اگر نگران ریزش موهای ابرو یا به طور کلی سلامت موهای خود هستید، همین امروز با یک متخصص ریزش مو با تجربه تماس بگیرید. متخصصان پزشکی ریزش مو می توانند به تشخیص علت ریزش مو کمک کنند و یک برنامه دقیق برای درمان تخصصی برای نیازهای شما ارائه دهند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

کاشمر سلام

رسانه کاشمر سلام، از سال 1398 با هدف فراهم سازی بستری برای ارائه بروزترین مطالب خبری و فرهنگی هنری در فضای مجازی با دوری از هرگونه حاشیه سازی کار خود را آغاز نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا